dimarts, 25 de maig del 2010

Sense Fanal V

El sistema judicial

Ens omplim la boca de Montesquieu i tenim una justícia i uns jutges que demanen respecte però que no se’l guanyen ni se’l mereixen. Els ciutadans hem deixat de creure en la justícia, només veiem uns jutges prepotents, moltes vegades ignorants, que apliquen una justícia que ningú entén, la qual cosa vol dir que no és justícia.
La mostra més clara d’aquesta incompetència, ignorància o mala fe, ha estat quan el Tribunal Constitucional (un òrgan i uns magistrats excelsos amb una supèrbia excelsa i més dropos que el jaure) ha proposat (als seus membres) tres diferents sentències sobre l’Estatut. ¿Pot ser que un jutge proposi tres sentències -justes- diferents? ¿Això és només incompetència, ignorància o és prevaricació?
Aquest mateix Tribunal Constitucional que degut a la “molta feina” ha deixat prescriure els delictes dels Albertos ¿mereix alguna credibilitat?
I el Consell General del Poder Judicial que a més de vetllar per la independència dels jutges també de funcions d’inspecció i disciplina ¿quan començarà a actuar enfront de jutges que tracten massa suaument a delinqüents confessos sense que es conegui el veritable motiu?
Només em ve a la memòria una frase: vagin-se’n senyors magistrats! vagin-se’n que faran un favor al país... No han sigut capaços de rebutjar una demanda presentada per uns partit sense seny, ni han estat capaços de treure una sentència en quatre anys, perquè no pleguen?