divendres, 21 de maig del 2010

Sense Fanal IV

El cost de la crisis (qui el paga)


Ja sabem que aquesta crisi ha dut la misèria a milions de famílies que ara veuran com els toca pagar els seus costos i veuran com els autèntics culpables se’n surten “de rositas”. Els senyors Diaz Ferran, Botin, González, Alierta i molts altres, seguiran en les seves magnífiques poltrones sense haver demanat perdó ni haver pagat un euro per compensar alguna de les moltes i milionàries desgràcies que han ocasionat.
Són els únics culpables? No, de cap manera, però estan a primera fila.
Aquests comportaments indecents i aquests repartiments de costos obscens, desmoralitzen els ciutadans. Naturalment que cal fer alguna cosa per solucionar la crisis, però els que han originat aquest daltabaix, els rics i els lladres no han de col·laborar? No els hi hem d’exigir que paguin pels desastres que han ocasionat?
El govern de ZP farà el que és més fàcil, endossar la factura als més dèbils, als que no poden fer altra cosa que aguantar el xàfec. Digui el que digui ZP pagaran els de sempre. Entretant ens diuen que no poden fer pagar els rics perquè fugirien, anirien als paradisos fiscals on els tracten més bé. La conclusió és que hem de tractar amb delicadesa els estafadors, els que s’han fet rics sense saber com, els que ens amenacen amb treure del país els seus diners.