dimarts, 27 d’agost del 2013

Popeye, Olivia, Alierta i Slim


Aquí hi guanyarà tothom, excepte els clients

La premsa anuncia a bombo i platillo una operació de canvi de cromos. Telefónica, previ un acord entre els presidents de Telefònica i Amèrica Mòbil, comprarà (oparà) la filial germànica de KPN, e-Plus, mentre que Slim prepara la compra de la KPN holandesa i s’assegura que Alierta no li tocarà els collons. És un acord entre “cavallers” (com podria ser d’altra manera entre Slim i Alierta).

Alguna cosa em crida l’atenció. Telefònica, que se sàpiga, no va sobrada de diners. Els bancs que se sàpiga no donen crèdits (excepte als amics). Telefònica és l’empresa de telefonia que més marranades fa als clients, ADSL més cara de tot Europa, telèfon més car, clàusules més opaques, i dirigents més obscurs.

En el consell de telefònica s’asseuen (sobretot per cobrar) més d’un banquer d’aquests tan prestigiats que tenim al país. Vull creure que el que Alierta ha aconseguit és un compromís de crèdit sense altres limitacions que continuar cobrant a títol personal les dietes corresponents, ara multiplicades d’acord amb el creixement de la companyia.

Per arrodonir l’operació li han donat el nom d’Olivia, potser amb referència al múscul de Popeye. Una referència xarona que indica el nivell dels participants en l’operació. Segur que en seguirem parlant d’aquest "èxit empresarial" de canvi de cromos.