dilluns, 12 d’agost del 2013

La immensa sort de ser directiu i/o conseller d'una gran empresa


Montoro persegueix els lladres de gallines
 

Segons les darreres dades del primer trimestre de 2013, els directius i consellers d’empresa han decidit augmentar-se els seus ingressos en un 7,5%, incrementant els seus sous (però en sentit contrari) a la mateixa velocitat en que baixen els sous dels treballadors.

I perquè passa tot això? Les explicacions són prou clares. Els presidents de les companyies de l’Íbex volen tenir contents als seus consellers i els seus màxims col·laboradors (no responsables), per així mantenir una certa complicitat i “justificar” els seus elevats ingressos, naturalment, tot això a banda de si la companyia té bons resultats o no, cosa que sembla no ha seguit ni tan sols aquest principi que podria “justificar” un augment dels seus ja obscens ingressos. Aquestes companyies estan generant menys ingressos que l’any anterior, però per no deprimir els seus dirigents, s’augmenten el sou.

I en aquest absolut desori en que el Govern no té ni temps de mentir, mentir i mentir, per intentar desviar l’atenció de l’impresentable cas Bárcenas, el seu ministre Montoro ha engegat una persecució dels comerços il·legals dels xiringuitos de platja. Aquí dedica tots els seus esforços Hisenda, mentre, segons els mateixos inspectors d’Hisenda, quantifiquen el frau fiscal de les grans empreses de l’Íbex (les mateixes que engruixeixen els ingressos injustificables dels seus dirigents), en un 70% del frau fiscal del país, i aquestes empreses que produeixen el frau fiscal més elevat i els eros més elevats, no reben ni la més petita atenció del Govern.

Quan podrem fugir d’aquest Govern tan incompetent?