dijous, 8 d’agost del 2013

Gibraltar i el Tractat d'Utrecht

 
(carta enviada a l'Avui per la seva publicació: 8.8.2013, no publicada)

Arran de l’escalada de tensió produïda per l’enfonsament d’uns blocs de ciment en les aigües territorials de Gibraltar per part del Govern d’aquesta colònia britànica, els catalans ens hem de posar al costat del Govern central per reivindicar que ja n’hi ha prou de burles i actuacions prepotents per part de la Gran Bretanya.

Hem de dir prou a un tractat de fa més de 300 anys, en el que de forma vergonyant i per facilitar l’entrada en el regne d’Espanya dels borbons, es van fer unes cessions que anys després encara estem lamentant.

Els hem de dir al Govern britànic que declarem de forma unilateral la anul·lació del Tractat, que ens el passem per l’entrecuix i, com diu el president Rajoy, ara actuarem seriosament respecte a aquest tema.
El que a Gibraltar estiguin amagades milers i milers d’empreses per facilitar el frau fiscal dels ciutadans benestants de l’estat espanyol, és una cosa a la que el Govern espanyol mai hi ha donar cap importància. És la unitat de la pàtria el que obliga a reconquerir aquesta roca (com en el seu dia va ser el Peregil o Perejil).

Els catalans doncs, estarem al costat del Govern espanyol i defensarem amb les ungles i amb les dents l’anul·lació d’aquest vergonyant Tractat. De pas, quedarà recomposta la nostra autonomia, el nostre autogovern, la nostra independència, que aquell Tractat va posar a la balança com a moneda de canvi els drets i les llibertats dels catalans.