divendres, 30 d’agost del 2013

Flexibilització en els contractes de treball


Després d’haver sentit al president de la patronal i al seu vice-president en el seu discurs de flexibilització dels contractes de treball, ja no sorprèn que la ministra de treball Fátima Báñez, hagi fet la proposta de reduir els 41 models de contacte en 5.
Resulta evident que la reforma laboral duta a terme pel govern del PP no ha generat cap efecte positiu per la ocupació. Sí en canvi ha ajudat a dur a terme una reducció de salaris, succedani d’una devaluació monetària, amb la diferencia que una devaluació monetària afecta al conjunt dels ciutadans, mentre que una rebaixa salarial afecta només als treballadors (i beneficia als empresaris), però això són els necessaris efectes col·laterals de les grans decisions econòmiques i de país.
També cal dir que quan s’ajunten dues intel·ligències preclares com les de la ministra de Treball i la del president de la CEOE, el resultat ha de ser forçosament un èxit.

El que proposa la ministra és un altre experiment que no sap pas on ens durà, i el que preconitza el Sr. Rosell no és altra cosa que un mantra: flexibilització i més flexibilització, però mai es parla dels inútils que ocupen poltrones i no els podem fer fora.
Val a dir que el president de la patronal Sr. Rosell, després de dir les bestieses que va dir darrerament s’ha amagat sota les pedres i fa sortir el seu vice-president, amb tota probabilitat un empresari delinqüent que no tenia assegurats els seus treballadors, però que la justícia del PP no sembla pas interessar-se per aquestes menudències.
En fi, haurem de fer com la ministra de treball, resar a la verge del Rocío (o la Moreneta) perquè millorin les coses i s’acabi ben aviat aquest incompetent Govern.