dissabte, 24 de febrer del 2018

La festa del patró: Sant Raimon de Penyafort



Els diferents tribunals de justícia han decidit ja fa temps que ells són els autèntics representants de la veritat i del poble, al que constantment menyspreen.
Es guarneixen amb les seves togues, es carreguen de medalles, engolen la veu i parlen, només en castellà, doncs tots ells són monolingües, amb els dèficits de comprensió que aquest monolingüisme els comporta.
L’acte d’ahir al col·legi d’advocats per celebrar el dia del seu patró, en va ser una mostra. No cal que expliqui el que va passar perquè em sembla que tothom està ja informat. La junta del Col·legi d’advocats convida al president del Parlament de Catalunya i aquest fa un discurs, en el que recorda que hi ha presos polítics. No cal continuar.
El que no queda clar des del primer moment és com aquest Col·legi encara no s’ha manifestat de forma contundent respecte a l’empresonament polític de membres del seu col·legi, com aquesta entitat ha estat fent l’orni davant d’una situació discrecional i injusta de que aquests ciutadans avui encara estan empresonats mentre ells celebren el dia del seu patró. Com la degana del col·legi, s’ajunta a la festa immisericorde oblidant que uns membres del col·legi i també altres que no ho són però que són autoritats polítiques del nostre país, o estan a la presó de forma arbitrària o estan en l’exili perseguits per aquesta justícia que va sense fanal. I com aquesta degana -maleducada- s’adreça al president del Parlament “renyant-lo” pel seu discurs. S’ha de ser ben poca cosa per actuar d’aquesta manera i per no haver dimitit hores d’ara.
Les cròniques diuen que els col·legiats (suposo que només alguns) van aplaudir fervorosament al ministre Català quan va engegar el seu discurs de la posveritat. Deu ser que a la facultat els adoctrinen. Així anem i quan aquests advocats llagoters es fan grans, van a parar a algun d’aquests tribunals mesells que tan agraden als governs autoritaris.